email: accfin@uowm.gr | Τηλ.: +30 24610 68222, +30 24610 68207

Συμμετοχή σε δύο διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα Blended Intensive Programme – BIP Erasmus+

Νέα/Ανακοινώσεις

Το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, συμμετέχει σε δύο ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα: Blended Intensive Programme – BIP, Erasmus +.

Στο πρώτο BIP, με ονομασία Alternative Finance – Εναλλακτική Χρηματοδότηση, αφορά τους εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης. Σ’ αυτό συμμετέχουν τέσσερα πανεπιστήμια, με συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών: το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,  με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το Kazimierz Wielki University-Πολωνία, το University of Zadar-Κροατία, και το Vilnius University of Applied Sciences-Λιθουανία.

Το πρόγραμμα, ξεκίνησε με online- διαδικτυακά μαθήματα, που θα διαρκέσουν μέχρι και το Μάιο. Τον Ιούνιο θα γίνουν workshops, δια ζώσης, στο Kazimierz Wielki University-Πολωνία, που θα φιλοξενήσει τους καθηγητές και τους φοιτητές, για μια εβδομάδα.

Από το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, συμμετέχει ο καθηγητής κος Καραφόλας Συμεών, με την πραγματοποίηση και σχετικής διάλεξης, έξι προπτυχιακοί φοιτητές και ένας μεταπτυχιακός φοιτητής του ΠΜΣ Τραπεζική-Ασφαλιστική και Χρηματοοικονομική».

Στο δεύτερο BIP, με ονομασία Digital Skills, Innovationand Social Development – Ψηφιακές Δεξιότητες, Καινοτομία και Κοινωνική Ανάπτυξη,  εστιάζει στον ψηφιακό τομέα. Σε αυτό, συμμετέχουν έξι πανεπιστήμια με τη συμμετοχή φοιτητών  και καθηγητών: το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το  τμήμα Διοικητικής Τεχνολογίας, το Kazimierz Wielki University-Πολωνία,το Alba Iulia Ρουμανίας, το Burgas Free University-Βουλγαρία, το VIKO Vilniaus Kolegija-Λιθουανία και το Josip Juraj Strossmayer University of Osijek- Κροατία.

Το πρόγραμμα, ξεκίνησε με online- διαδικτυακά μαθήματα που θα διαρκέσουν μέχρι και το Μάιο. Το Μάιο θα γίνουν workshops δια ζώσης στο KazimierzWielki University-Πολωνία, που θα φιλοξενήσει τους καθηγητές και φοιτητές για μια εβδομάδα.

Από το τμήμα συμμετέχει ο καθηγητής κος Τσιώρας Κωνσταντίνος, επίσης με σχετική διάλεξη.