email: accfin@uowm.gr | Τηλ.: +30 24610 68222, +30 24610 68207

Συμμετοχή του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σε διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Blended Intensive Program – BIP Erasmus+

Newsletters, Ακαδημαϊκά, Νέα/Ανακοινώσεις

Συμμετοχή του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σε διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Blended Intensive Program – BIP Erasmus+

Το τμήμα «Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής» μαζί με το τμήμα «Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας» συμμετείχε συμμετείχε σε ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Blended Intensive Program – BIP». Tο πρόγραμμα περιελάμβανε πανεπιστήμια από την Αυστρία, Πολωνία και Ρουμανία. Το πρόγραμμα με θεματική Social Economic Indicators διεξήχθη καταρχήν διαδικτυακά και στη συνέχεια δια ζώσης στο πανεπιστήμιο της Αυστρίας University of Applied Sciences Wiener Neustadt (UASWN).

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν από το τμήμα μας οι καθηγητές κκ. Καραφόλας Συμεών και Τσιώρας Κωνσταντίνος.

Η παρουσία στο πανεπιστήμιο υποδοχής (UASWN) περιελάβανε, πέραν των διαλέξεων, την ετοιμασία και παρουσίαση των ομαδικών θεματικών εκθέσεων των συμμετεχόντων φοιτητών καθώς και επισκέψεις, προσφέροντας στους φοιτητές μας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες. Συζητήθηκε ακόμη και η επέκταση της συνεργασίας των Τμημάτων που συμμετείχαν και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το UASWN, για μελλοντικές δράσεις και ανταλλαγές φοιτητών.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες προσκλήθηκαν στην υπογραφή συμφωνίας του UASWN με την Ευρωπαϊκή Εταιρία Διαστήματος – European Space Agency (ESA) για τη δημιουργία εργαστηρίου της ESA στο UASWN. Τη συμφωνία από μέρους της ESA υπέγραψε ο Γενικός Διευθυντής της με τον οποίο συνομίλησαν οι καθηγητές.