email: accfin@uowm.gr | Τηλ.: +30 24610 68222, +30 24610 68207

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ – “Εκδήλωση με τον Δήμαρχο Κοζάνης”

Νέα/Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Οι φοιτητές κάνουν «Συνεντεύξεις και podcast»
Η κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών κ Καταραχιά Ανδρονίκη υποδέχτηκε το Δημαρχο Κοζάνης κ Μαλούτα Λάζαρο στα πλαίσια των διαλέξεων του μαθήματος «Περιβαλλοντικοί θεσμοι και Ευρωπαική Πολιτικη» με Επιστημονικά υπεύθυνη την Επικουρη Καθηγήτρια Φαρμάκη Πολυτίμη προκειμένου οι φοιτητες του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής να ενημερωθούν για την ένταξη της Κοζάνης στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030.

Οι φοιτητές ζητησαν από το Δήμαρχο να μας αναλύσει ποιες τεχνολογίες συμβάλλουν στην κλιματικη ουδετερότητα και πως το cilmateneutral 2030 θα συμβαλλει στο αναπτυξιακο μοντέλο της περιοχής. Ο Δήμαρχος μας ανελυσε την Ευρωπαική Πράσινη Συμφωνία για την μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη έως το 2050 και το προτζεκτ χρηματοδοτησης της Ε.Ε. για έξυπνες βιώσιμες μετακινήσεις, εναλλακτικά καύσιμα, καθαρές ενεργειακά περιοχές μεχρι το 2030 στο οποίο συμμετέχει και η πόλη μας. Μια μεγάλη επιτυχία του Δήμου μας για τη μεταλιγνίτη εποχή που την καθιστα πρωτοπόρο στην Ευρωπαική Ένωση.

Τέλος ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για το πρώτο στάδιο της υλοποίησης του Έργου “100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ευρώπης έως το 2030” που είναι η εκπόνηση του “Κλιματικού Συμβολαίου” του Δήμου Κοζάνης και οι φοιτητες μας συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο του Δήμου για το Συμβόλαιο υλοποιώντας έμπρακτα την αρχή της «συμμετοχής του κοινού» στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής, όπως τη διδάχθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Κοζάνης κ Μαλούτα Λάζαρο που συνέβαλε στην υλοποίηση του κεντρικού οράματος του Πανεπιστημιου της Δυτικής Μακεδονίας που συνοψιζεται στο τετραπτυχο «γνώση- έρευνα- πράσινη καινοτομία- προσφορά στην κοινωνία».

Φωτογραφικό Υλικό